Atrakcije

Upoznajte Zagreb obilaskom njegovih glavnih atrakcija – najzanimljivije znamenitosti grada na samo su nekoliko koraka od Vas..

Crkva_Svetog_Marka

U srcu Zagreba, na zagrebačkom Gornjem gradu očekuje Vas nešto zaista posebno – Muzej prekinutih veza nezaobilazna je stanica svakog posjetitelja hrvatskog glavnog grada.

Što učiniti sa sjećanjima nakon prekida veze i kako se riješiti ljubavne boli – odgovor na to daje ovaj jedinstveni muzej koji je 2011. godine dobio prestižnu nagradu Kenneth Hudson za najinovativniji muzej u Europi.

Smješteno na obroncima Medvednice, Mirogoj, zagrebačko središnje groblje, oaza je mira i jedno od najljepših groblja u Europi.

Ovo posljednje počivalište ljudi raznih vjeroispovijesti dizajnirao je poznati arhitekt Hemann Bolle, koji je vodio i obnovu Zagrebačke katedrale, učinivši ga prekrasnim parkom idealnim za šetnju i razmišljanje.

Zagreb je grad prožet prirodom – osim što leži na rijeci Savi čije su obale prekrasna šetališta, parkovi i perivoji njegov su sastavni dio i dodatno doprinose šarmu grada.

Upoznajte noćni život Zagreba i zabavite se u nekim od mnogobrojnih klubova. Bez obzira na to koju vrstu glazbe volite, zagrebačka klupska scena nudi za svakog ponešto.