Dolac – glavna zagrebačka tržnica

Dolac

U šarmantnom okružju u samom srcu Zagreba, između Gornjeg grada, Trga bana Jelačića i Kaptola na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac, pod poznatim crvenim šestinskim suncobranima i šarenim tendama nudi se najbolje od voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda u čijim okusima Zagrepčani uživaju, spravljajući raznovrsne delicije.

Šetnja Dolcem uvijek je poseban doživljaj – tu se kroz šarenilo raznovrsnih proizvoda, žamor cjenkanja i miris svježih namirnica u potpunosti osjeća bilo Zagreba. Ovdje kod kumica, seoskih žena koje ranim jutrom dolaze u grad prodavati domaće proizvode te su zbog svoje važnosti na Dolcu čak dobile i spomenik, možete naći i tradicionalni svježi kravlji sir i vrhnje, omiljenu namirnicu mnogih, sastavni dio mnogih tradicionalnih jela kao što su na primjer domaći zagorski štrukli.

Štrukle svakako treba probati, a među najboljima su svakako one iz Kavane Dubrovnik udaljene samo nekoliko minuta od ove živopisne tržnice. Ovdje, nakon zamamnnog šarenila glavne zagrebačke tržnice i gradske vreve, život Zagreba možete promatrati iz ugodnog ambijenta istovremeno uživajući u njegovim najfinijim okusima koji će Vam doživljaj grada upotpuniti na najbolji mogući način.