Početna > Atrakcije > Zelene oaze Zagreba
Zlene oaze Zagreba i zagrebački parkovi

Zelene oaze Zagreba

1. Jarun

Najpoznatije zagrebačko jezero mjesto je okupljanja Zagrepčana kroz sva godišnja doba. Uz mnogobrojne sportske sadržaje Jarun nudi i pregršt zabave – noću klubovi puni zabave, danju su ovdje restorani i kafići s prekrasnim pogledom na jezero.

2. Maksimir

Park-šuma Maksimir idealno je mjesto za opuštanje u prirodi, laganu šetnju i druge aktivnosti. Nedaleko od centra Zagreba, Maksimir osim ljepote zelenila nudi i razne sadržaje – tu je odmah na rubu i zoološki vrt. Ne propustite prijeći preko najzabavnije zebre na pješačkom prijelazu prema zoološkom vrtu.

3. Bundek

Prekrasan park s jezerom omiljeno je mjesto mnogih ljubitelja prirode koji ne žele ići van grada. Šetnja, vožnja bicikla, rolanje, piknik ili roštilj samo su neke od aktivnosti kojima se možete baviti u ovom zelenilu nedaleko centra.

4. Lenuzzijeva potkova

Ova zelena oaza, zbog svog oblika zove nazvana i zelenom potkovom, sastavljena je od niza trgova-perivoja a nalazi se u samom centru grada. Predstavlja jedan od najznačajnijih urbanističkih zahvata u povijesti hrvatske arhitekture, između ostalog uključuje Zrinjevac i Botanički vrt te omogućava istovremeno uživanje u zelenilu usred centra i razgledavanje zagrebačke arhitekture.

5. Sljeme

Najdraže zagrebačko izletište, zimi skijalište gdje se održava poznata utrka “Snježna kraljica”, pravi je užitak za sve koji vole planinarenje – nudi staze različitih dužina i težina za šetnju do vrha gdje možete uživati u izvrsnoj domaćoj hrani u nekoliko restorana i prekrasnom pogledu na Zagreb i okolicu.